Хибридно обучение!

Резюме на темата:

Съдружниците в едно търговско дружество (например ЕООД / ООД, ЕАД  / АД) или  неговите управители могат да станат отговорни  със своето лично имущество за задълженията на дружеството, в което са съдружници, съответно дружеството, което управляват. Отговорността се ангажира при определени действия или бездействия на управителите / съдружниците и  при невъзможност държавата да се удовлетвори от активите на дружеството-длъжник.

През последните няколко години се увеличават ревизиите на физически лица – управители ии съдружници, с които се ангажира личната им отговрност. Претенциите на НАП се простират върху личното имущество на управителя или съдружника, като ревизията се съпътства с наллагане на обезпечителни мерки като запор на вземани по банкови сметки, възбрани върху недвижими имоти и други.

Семинарът има за цел да разгледа всички хипотези, действия или бездействия на управители или съдружници, които могат да аннгажират тяхната лична отговорност (с лично имущество), каква е практикаъъа на НАП и как да се защитим.